Projecten

Van omvangrijkere opdrachten maken we vaak een 'project-blog' waarin verslag wordt gedaan van de voortgang en afwikkkeling van de diverse onderdelen. Hieronder vindt U er een paar:


Binnenkort: Restauratie Kaarten Sittard-Geleen

Binnenkort start ik een blog over een omvangrijk project: de restauratie van 74 zwaar beschadigde topografische kaarten m.b.t. de voormalige gemeenten Geleen, Broekstittard, Limbricht, Grevenbicht, Born en Sittard. Een schat aan historische informatie straks weer raadpleegbaar!Restauratie Blaeu Atlassen

Deze webpagina's beschrijven de restauratie van een 11-delige Atlas Maior (9 delen Atlas en 2 delen Tooneel der Steden) van Joan Blaeu.

atlasmaior.blogspot.comCharterproject Sittard-Geleen

Een korte impressie van de restauratie en conservering van de 273 charters van de stad Sittard, bewaard in het Euregionaal Historisch Centrum in Sittard-Geleen.

charterssittard.blogspot.comKaart Chauchard

Verslag van de restauratie en conservering van een grote militaire kaart van Duitsland uit 1801 gemaakt door de franse Capitaine Chauchard. De kaart is nu in permanent bruikleen bij het Euregionaal Historisch Centrum te Sittard-Geleen

chauchard.blogspot.com